10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 35900038

Čajová zahrada China Pai Mu Tan - bílý čaj, Varianta: bílý čaj 30g

Čajová zahrada China Pai Mu Tan - bílý čaj, Varianta: bílý čaj 30g

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Pai Mu Tan je bílý čaj, na němž si v minulosti mohli pochutnávat pouze lidé z vyšších společenských vrstev. Někdy se mu také přezdívá Bílá pivoňka a nabízí plnou chuť a ovocné aroma s lehkými tóny oříšků. Celý popis
169 Kč
Zboží od: Čajová zahrada
169 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

28.5.2024 na výdejním místě
28.5.2024 - 29.5.2024 na vaší adrese

Popis

Jak si bílý čaj Pai Mu Tan připravit?
Pro přípravu Pai Mu Tan použijte dvě polévkové lžíce (cca 5 gramů) čaje, zalijte ho půllitrem 70 – 80° C vody a nechejte 2 až 3 minuty louhovat. Množství použitého čaje samozřejmě ovlivňuje jeho intenzitu, takže pokud máte raději nálev silnější, nebojte se přidat o pár gramů čaje více. Čaj je možné zalít vícekrát – kvalitní Pai Mu Tan vystačí dokonce až na tři nálevy světle zelené až zlatavé barvy.


Jakou chuť můžu od čaje Pai Mu Tan očekávat?
Od čaje Pai Mu Tan můžete očekávat nasládlou chuť a intenzivní aroma, jež dokáže dokonale podtrhnout domácí atmosféru při chladných podzimních večerech. Pai Mu Tan není trpký, jako bývá zvykem u zelených čajů a díky nízkému obsahu kofeinu je vhodný také pro děti a těhotné ženy.


Zajímavosti o čaji Pai Mu Tan - 白牡丹


  •   Bílá pivoňka se tomuto čajovníku přezdívá kvůli vzhledu jeho listů, neboť ty jsou pokryty bílostříbřitým ochmýřením.
  •   Protože neobsahuje mnoho kofeinu, můžeme nálev popíjet v jakoukoliv denní dobu, aniž by ovlivňoval usínání.
  •  Přestože bílý čaj se pro svoji popularitu pěstuje v mnoha oblastech včetně Cejlonu či Indie, žádný není tak kvalitní jako ten z oblasti Fujian.

 


Bílý čaj


Bílé čaje obsahují rozhodující množství ochmýřených, dosud nerozvinutých tipsů spojených s několika nedorostlými lístky. Dříve se bílý čaj získával z divokých čajových stromů, které se dnes daří pěstovat ve formě zákrsků. Po nasbírání se lístky nechají zavadnout a přetřásáním na platech se mírně pomačkají. Tím se naruší buněčné membrány, což vede ke slabé oxidaci, brzy přerušené propařením či sušením. 


Lístky bílého čaje se nezavinují ani netvarují. Poskytují bledě zelený až žlutý nálev nasládlé chuti. Z kratších výhonků se dělá čaj Paj mu-tan, který zároveň obsahuje i dva nezavinuté přilehlé lístky, jež mu dodává výraznější a lepší chuť. Bílý čaj se pěstuje téměř výhradně v Číně a je považován za specialitu hodnou gurmána.


 width=   China Pai Mu Tan


Pai Mu Tan is grown in the Fujian province, the estates are situated at an altitude of approx. 1,500 mts. The leaves are not rolled after the harvest, they will only be fermented shortly and immediately dried. Through this procedure the buds will keep their nice white/silver colour where the tea got its second name “White Tea“ from. Slightly fermented, light and mild character with an ambercoloured cup


 width=  China Pai Mu Tan


Pai Mu Tan kommt aus der Provinz Fujian und wächst in ca. 1.500 m Höhe. Die feinen Blätter werden nach der Ernte nicht gerollt, sondern nur leicht anfermentiert und anschließend unmittelbar getrocknet. Durch diesen Vorgang behalten die Blattspitzen ihre weiß/silbrige Farbe, nach der der Tee auch seinen zweiten Namen „Weisser Tee“ erhalten hat. Schönes, buntes Blatt mit bernsteinfarbenem Abguss.


 width=  China Pai Mu Tan


Il Pai Mu Tan viene dalla provincia di Fujian e cresce a ca. 1.500 m di altitudine. Le foglie non vengono arrotolate dopo la raccolta, bensì brevemente fermentate ed essiccate immediatamente. Attraverso questo procedimento le punte delle foglie mantengono il loro colore bianco argentato, dal quale il tè ha ottenuto il suo secondo nome di ”tè bianco”. Una bella foglia colorata ed un infuso dal colore ambrato.


 width=  Chine Pai Mu Tan


Le Pai Mu Tan provient de la province de Fujian et pousse à une altitude d’env. 1.500 m.Les fines feuilles ne sont pas roulées après la récolte, mais seulement légèrement fermentées et ensuite immédiatement séchées. Grâce à cette procédure, les pointes de feuille conservent leur couleur blanc argent, qui a donné au thé son deuxième nom de ”thé blanc”. Une belle feuille colorée avec une infusion à la robe ambrée.